Tehnică originală de comunicare care a fost dezvoltată pe la începutul anilor 90 şi utilizată în rândurile specialiştilor în training, consultanţă şi coaching, feed-forwardul a îmbunatit şi înlocuit feedback-ul pozitiv sau negativ.

 

În timp, feed forward s-a devenit a fi mai mult decât o simplă unealtă de comunicare. Implementată corect, această abilitate de comunicare colectivă devine un instrument strategic şi puternic de management al schimbării. Pe scurt, feed forward poate determina schimbări importante ale perspectivei şi poate fi astfel folosit cu succes la rezolvarea problemelor, soluţionarea conflictelor, în training şi consultanţă, la evaluarea personalului, în managementul de proiect, etc. Implementat la scară largă în organizaţii, poate susţine managementul prin delegare şi poate iniţia schimbări profunde ale culturii organizaţionale. Feed forward este un proces de comunicare inovativ şi extrem de puternic.

 

Interesat? Vrei să afli mai multe despre feed forward? Iată un video cu mai multe detalii:

Despre Metasysteme Coaching
Alain Cardon este Master Certified Coach (MCC), Internaţional Coach Federation (I.C.F.), B.A. în Ştiinţe Sociale şi etnologie, de la Macalester College, Minnesota, SUA. Psihologia educaţiei, Universitatea Minnesota, SUA. Alain Cardon a fost cadru didactic al Institutului Francez de Analiză Tranzacţională (I.F.A.T.), este “expert” al Asociaţiei pentru Progresul Managementului (APM), a publicat la Editions d’Organisation şi este consultant şi coach din 1976. Specialist în coaching-ul de conducător şi de echipa, precum şi coach în îndrumarea organizaţiilor internaţionale, multiculturale şi aflate în tranziţie.
În cadrul I.C.F. şi al S.F. Coach (Société Française de Coaching) din Franţa, Alain Cardon participa la numeroase conferinţe, este membru în comisiile de examen, organizează conferinţe internaţionale şi este membru în juriul comitetului de etică.
Alain Cardon este autorul şi coautorul a peste cincisprezece lucrări despre meseria de coach individual, de echipa şi de organizaţie, analiză tranzacţională, abordarea sistemică, formare şi pedagogie, comunicare şi management, toate apărute la Editions d’Organisation (Paris), iar o parte au fost traduse şi în limba română.

 

 

sursa: www.comunicatedepresa.ro

Post Author: Mădălina Șerban

Leave a Reply