Au venit zilele toride de vară și cu toate că sunt convinsă că vă gândiți la vacanță, vă propun totuși programele școlii de vară organizate de către Fundația Calea Victoriei, care mi-au atras atenția zilele acestea.
După cum ne spun organizatorii, programele școlii de vară se derulează într-o frumoasă casă cu gradină de pe strada Popa Soare nr. 40, în zona Pache Protopopescu. Locația se află pe una dintre străzile preferate ale lui Mircea Eliade, unde pare că timpul nu se grăbește și minunile nu întârzie să apară.
În cei peste cinci ani de existența, Fundația Calea Victoriei se poate lăuda că a atras printre lectorii și colaboratorii săi intelectuali de marcă, care susțin cu entuziasm acest model atractiv de educație pentru publicul larg: dl Neagu Djuvara, dna Georgeta Filitti, dl Andrei Pleșu, dl Vintilă Mihăilescu, dna Adina Nanu, dl Tiberiu Soare și alții.
Fundația Calea Victoriei ne invită să descoperim – într-o atmosferă relaxată și în cadrul unor discuții interactive cu profesioniști – subiecte și meșteșuguri ce ne vor ghida în universuri culturale și creative.
Bucureștenii curioși și inteligenti sunt invitați la cursuri concentrate în 5 zile în cadrul cărora pot descoperi și aprofunda subiecte interesante din: arta fotografiei, antropologie culturală, vorbire în public, machiaj, jurnalism narativ, istoria artei, fabuloase povești tradiționale, misterele arheologiei, și vor putea participa la exerciții de îmbunătățire a dicției sau tehnica mozaicului.
Aceste cursuri intensive durează fiecare maxim o săptămână, astfel încât nu trebuie să vă fie teamă că întâlnirile v-ar putea afecta concediile programate.
La finalul fiecărui program, participanții pot beneficia, la cerere, de certificate de participare, care atestă cunoștințele și abilitățile dobândite la curs.
Fundația Calea Victoriei își propune să ofere celor din jur “delicatese culturale”, împachetate în forma unor conferințe sau ateliere care colorează și înviorează peisajul cotidian.
La Fundația Calea Victoriei, se discută despre antropologie, istorie, muzică, pictură, astronomie, filozofie, teatru și mistică, fiind în același timp deschiși noilor propuneri de subiecte de dezbatere.