În perioada 14-16 februarie şi 21-23 martie 2014 Competent Consulting organizează o nouă ediţie a programului de optimizare a inteligenţei emoţionale SmartEmotions. Workshopul va fi susţinut de Daniel Bichiş, singurul român certificat internaţional pentru evaluarea şi dezvoltarea EQ.
Cele două module reprezintă oportunitatea optimă de redefinire a relaţiei cu propriile emoţii şi de integrare a lor, ca sursă de motivare, eficienţă şi fericire. Pornind de la un test de evaluare a gradului de integrare şi optimizare a celor opt emoţii primare, workshopul propune o serie unică de explorări şi tehnici de reconectare la sine, ce sporesc semnificativ nivelul de inteligenţă emoţională.
Inteligenţa emoţională s-a dovedit a influenţa în mod semnificativ nivelul de succes şi fericire din viaţa adulţilor, fiind mult mai importantă decât nivelul de educaţie sau inteligenţă cognitivă. De aceea, cea mai raţională investiţie în propria persoană este cea în dezvoltarea EQ, care produce efecte imediate în viaţa personală şi profesională.
Inteligenţa emoţională reprezintă capacitatea de a identifica, interpreta şi utiliza emoţiile pentru a lua cele mai potrivite decizii şi a le pune în aplicare. Succesul, fericirea, charisma, poziţia socială şi longevitatea sunt doar câteva dintre trăsăturile puternic corelate cu nivelul EQ.
Persoanele inteligente emoţional:
• recunosc şi înţeleg informaţiile transmise de emoţii,
• le integrează cu interpretarea raţională a situaţiilor, astfel încât să poată lua deciziile optime,
• îşi exprimă în mod adecvat emoţiile, pentru a beneficia de resursele specifice pe care acestea le pun la dispoziţie,le folosesc pentru a-şi optimiza acţiunile şi susţine automotivarea,
• învaţă atât să evite experienţele neplăcute, cât şi să le repete pe cele care le-au asigurat succesul şi împlinirea obiectivelor.
Care este conceptul de bază?
Nivelul de inteligenţă emoţonală reflectă capacitatea persoanei de a parcurge Ciclul Emoţional al Experienţei®, format din cele 8 emoţii primare: furie, frică, dezgust, tristeţe, tandreţe, pasiune, încredere şi bucurie.
Persistenţa, intensitatea excesivă sau lipsa uneia dintre aceste emoţii în diferitele situaţii din viaţa unui adult indică un dezechilibru, datorat cel mai adesea incapacităţii de a-şi asuma şi exprima următoarea emoţie din ciclu. Efectul este reprezentat de dificultăţi în:
• stabilirea de obiective şi motivarea de a acţiona pentru realizarea lor,
• ajustarea corectă a previziunilor referitoare la consecinţele acţiunilor, fie prin ignorarea acestora, fie prin exagerarea lor,
• luarea şi asumarea deciziilor necesare,
• ajustarea corectă a folosirii resurselor interioare (timp, atenţie, eforturi), ce conduce fie la risipirea lor, fie la nealocarea lor şi astfel auto-sabotarea acţiunilor decise anterior,
• construirea de relaţii stabile cu persoane, situaţii sau obiecte importante pentru viaţa unui adult (relaţii de cuplu, de muncă, ataşament faţă de propriile obiecte etc.),
• acţionarea cu perseverenţă pentru împlinirea nevoilor şi aspiraţiilor proprii,
• construirea încrederii în sine şi a conştiinţei valorii personale,
• învăţarea permanentă, din fiecare acţiune, a celor mai bune strategii de împlinire a obiectivelor asumate.
Cui se adresează?
Acest workshop experienţial se adresează tuturor celor care doresc să-şi sporească semnificativ nivelul de inteligenţă emoţională (EQ) şi şansele de succes şi fericire în viaţă. Beneficiază de efectele sale în special persoanele care se confruntă cu una sau mai multe dintre dificultăţile menţionate anterior, deoarece găsesc soluţii direct aplicabile de schimbare a relaţiei cu emoţiile responsabile de acele blocaje.
Datorită tehnicilor folosite, expunerea detaliilor intime este redusă la minim, pentru a asigura confidenţialitatea şi protecţia vieţii personale a participanţilor.
Limbajul folosit este cel comun, pentru a permite şi persoanelor fără pregătire în psihologie să beneficieze din plin de experienţele şi tehnicile propuse.
Ce structură are?
Workshopul se desfăşoară de-a lungul a două module de câte 3 zile, între orele 9:30 și 18:30, cu pauză de prânz între orele 13:30 şi 14:30.
Modulul 1
Prima zi
Ciclul Emoţional al Experienţei®
Test de identificare a emoţiilor persistente sau absente, ce indică perturbările din Ciclul Emoţional al Experienţei®
Conectarea la structurile emoţionale primare
A doua zi
Furia şi activarea dorinţei de a acţiona
Optimizarea şi fortificarea delimitărilor faţă de lume şi ceilalşi
Tandreţea şi capacitatea de a stabili relaşii stabile
Dedramatizarea relaţiei cu sine şi cu ceilalţi
A treia zi
Frica şi prevederea adecvată a consecinţelor acţiunilor
Activarea intuiţiei pentru evaluarea optimă a provocărilor reale
Pasiunea şi perseverenţa acţiunilor
Echilibrarea relaţiei dintre frică şi pasiune
Modulul 2
A patra zi
Dezgustul şi capacitatea de a lua decizii
Activarea voinţei pentru asumarea deciziilor
Încrederea în sine şi generarea puterii interioare
Reconectarea la Puterea interioară
A cincea zi
Tristeţea şi optimizarea folosirii resurselor
Optimizarea sistemului de reguli emoţionale şi comportamentale
Bucuria şi stabilizarea comportamentelor ce asigură succesul şi împlinirea dorinţelor proprii
Conectarea la Sine, ca sursă a fericirii fără motiv
A şasea zi
Optimizarea derulării Ciclului Emoţional al Experienţei®
Stabilizarea efectelor obţinute
Redefinirea propriei identităţii prin conectarea la Ciclului Emoţional al Experienţei®
Cine susţine workshopul?
Daniel Bichiş are peste 15 ani de experienţă de facilitare a schimbărilor la nivel emoţional şi comportamental, fiind primul român certificat internaţional în instrumentele de evaluare şi dezvoltare a inteligenţei emoţionale. Studiile şi experienţa de lucru cu persoane, cupluri şi echipe din organizaţii i-au permis fomularea propriului model de inteligenţă emoţională, bazat pe Ciclul Emoţional al Experienţei®, pe baza căruia intervenţiile sunt mult mai profunde şi eficiente decât prin alte abordări. Workshopurile sale sunt apreciate de participanţi de pe patru continente, datorită caracterului interactiv, bogăţiei de informaţii şi resurse oferite, precum şi atmosferei extrem de destinse şi suportive în care se desfăşoară.
Cât costă și cum mă înscriu?
Investiţia în dezvoltarea nivelului de inteligenţă emoţională este de 620 EUR (TVA inclus).
Ea vă asigură:
• participarea la cele 48 de ore de workshop experienţial şi interactiv,
• suportul de curs şi materialele suplimentare,
• testul de inteligenţă emoţională de identificare a zonelor pe care să vă centraţi atenţia,
• masa de prânz în regim de catering,
• cafea, ceai şi produse de patiserie pentru pauzele de cafea din fiecare zi de workshop.
Vă puteţi înscrie completând formularul accesibil făcând click aici. Atenţie! Pentru a asigura calitatea optimă a procesului, numărul de locuri este limitat, iar înscrierile sunt procesate strict în ordinea primirii lor. De aceea, vă recomandăm să vă rezervaţi din timp locul la acest workshop ce permite schimbarea semnificativă a calităţii vieţii dvs.!
Despre COMPETENT CONSULTING SRL
Competent Consulting oferă consultanţă şi training în domeniul dezvoltării personale şi organizaţionale, folosind cele mai noi descoperiri din NLP şi inteligenţa emoţională pentru a asigura clienţilor săi avantaje asupra competitorilor şi obţinerea de efecte economice notabile prin investiţii minime. Deviza companiei este: Succesul dumneavoastră este profesia noastră!
sursa: www.comunicatedepresa.ro